Loopbaancoaching

Loopbaancoaching
van inspiratie
naar realisatie

Loopbaancoaching helpt je ontdekken hoe je verder wilt in je werkleven en hoe je dit kunt realiseren. Soms gaan loopbaanvragen over stagnerende ontwikkeling of een verlangen naar een nieuwe koers. Soms ook ligt de nadruk meer op persoonlijke issues in werk zoals de balans tussen werk en privé, of steeds minder plezier in werk ervaren.

Herken jij je in deze vragen?
 • hoe kan ik doorgroeien uit mijn huidige functie?
 • hoe haal ik meer uit mezelf in mijn functie?
 • hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
 • hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?
 • hoe pak ik het aan als ik voor mezelf wil beginnen?
 • hoe functioneer ik effectiever of versterk ik mijn zelfvertrouwen?
 • hoe maak ik een volgende stap die echt bij mij past?
Of misschien herken jij jezelf in een van deze situaties:
 • je talenten worden te weinig aangesproken
 • je merkt onvrede bij je leidinggevende over jouw functioneren
 • je capaciteiten sluiten niet langer aan bij veranderende functie-eisen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Heb je een andere specifieke vraag, geen zorgen. Neem gerust contact op en leg ons je vraag of dilemma voor. Je krijgt dan direct een 1e indruk hoe wij je kunnen helpen. Tel: 085 0603 032 of mail: info@loopbaanpoort.nl.

Maak een afspraak voor
kosteloos kennismaken

Oriënterend gesprek
We bieden je kosteloos een persoonlijke kennismaking met een loopbaancoach bij jou in de buurt. In het gesprek zoomen we in op jouw loopbaanvragen en stemmen af wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. De coach stelt de benodigde stappen, inzet van middelen (testen, huiswerkopdrachten), doorlooptijd en aantal gesprekken voor.
Ga je akkoord, dan gaan we van start.

 

Hoe werkt het?
Loopbaancoaching is een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe precies, dat is voor iedereen weer net even anders. Daarom zijn onze trajecten altijd maatwerk.

Samen met je coach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzicht in (soms onbewuste) drijfveren helpt je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling misschien stagneert.

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder krijgen hoe jij het best tot je recht komt in werk. Met hulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen. Met vertrouwen in je toekomst loop je de poort weer uit.

 

Hoe lang duurt het?
Loopbaancoaching bestaat meestal uit 10 tot 15 uur begeleiding, met een doorlooptijd van circa 3 maanden. Als het je beter uitkomt, kun je de begeleiding ook over een langere periode uitspreiden, net wat jou past. Bij afronding heb je een helder doel en de tools om dat doel te realiseren. Daar kunnen we je uiteraard ook bij helpen. Loopbaanpoort ondersteunt je dan bijvoorbeeld bij effectief solliciteren en netwerken, of het opzetten van je eigen onderneming. Zodat jij zo snel mogelijk met plezier en energie aan het werk bent!

Wat levert
loopbaancoaching je op?

 • Inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren
 • (her)ontdekken van je talenten, kwaliteiten en valkuilen
 • Zelfkennis en duidelijkheid over welk werk echt bij je past
 • Vertrouwen in je keuze(s) en tools om die te realiseren
 • motivatie en energie om actief verder te bouwen aan je loopbaan

Maak een afspraak voor
kosteloos kennismaken

"In de begeleiding lag de focus echt op het resultaat. Mijn coach wist direct tot de kern te komen en pakte daarop door. Bedankt voor je helderheid en openheid naar mij toe en ik ben blij met het resultaat. Breng het nog dagelijks in de praktijk!"

Saskia/Loopbaanpoort Rotterdam
Wat kan loopbaancoaching voor jou betekenen