Outplacement Enschede

Persoonlijke coaching bij baanverlies
Outplacement in Enschede

Loopbaanpoort is hèt outplacementbureau voor persoonlijke begeleiding bij ontslag. Wanneer je net je baan hebt verloren of dreigt te verliezen komt er best het een en ander op je af. Wij kunnen je hierbij goed ondersteunen met een maatwerk outplacementtraject in Enschede en omgeving.

Onze specialisten bestaan uit gecertificeerde loopbaancoaches  die allen over ruim 10 jaar ervaring beschikken. Wij weten wat er nodig is om weer te kunnen starten in een nieuwe baan die bij jou past. Onze begeleiding is persoonlijk waarbij we aansluiten op jouw ervaring, kwaliteiten en mogelijkheden.

Hierover vertellen we je graag meer tijdens een kosteloos oriënterend kennismakingsgesprek.

Voor wie is outplacement in Enschede?

Herken jij je in deze vragen?

 • Hoe geef ik boosheid en verdriet een plek?
 • Hoe pak ik dat aan, nieuw werk vinden?
 • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
 • Welke functies passen echt bij mijn talenten?
 • Hoe pak ik het aan als ik voor mijzelf wil beginnen?
 • Hoe kan ik mijzelf helder en duidelijk presenteren?
 • Waar vind ik die baan waar ik echt blij van wordt?
 • Hoe kan ik effectief netwerken en solliciteren?

 

Of misschien herken jij jezelf in een van deze situaties:

 • Er is binnen mijn bedrijf een reorganisatie aangekondigd
 • Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik ontslagen word
 • Ik merk onvrede bij mijn leidinggevende over mijn functioneren
 • Mijn capaciteiten sluiten niet meer aan bij de functie-eisen
 • Ik wil iets anders maar heb niet echt goed helder wat

Als iets hierboven op jou van toepassing is, is het waarschijnlijk tijd je op een vervolgstap te oriënteren. Neem vrijblijvend contact met ons op en leg je situatie aan ons voor. Je krijgt dan direct een eerste indruk hoe wij je kunnen helpen.

Starten gratis oriënterend gesprek

Ons outplacementtraject

Wanneer een outplacementtraject wordt opgestart beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen we jouw wensen en vragen in kaart en kijken we wat er voor jou nodig is om succesvol een nieuwe baan te bemachtigen.

Wat er nodig is verschilt per persoon en daarom is elk traject maatwerk. Soms is bijvoorbeeld eerst aandacht voor verlies van werk nodig. Misschien wil je je grondig heroriënteren, of misschien is starten met netwerken en solliciteren wel de passende stap.

Welke stappen je ook nodig hebt, je zet deze met de begeleiding van jouw vaste coach in Enschede.

Hoe werkt het?

Wij merken dat veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling combineren met praktische stappen zetten goed werkt. Werken aan zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn belangrijke factoren, ook als je snel klaar wilt zijn voor nieuw werk. We staan stil bij wat jou inspireert en energie geeft. Het traject is maatwerk en tegelijkertijd is in ieder traject een bepaalde waardevolle fasering te herkennen die je samen met je coach doorloopt:

Fase 1: persoonlijk profiel. In deze eerste fase worden je talenten, kwaliteiten, persoonlijkheid en vaardigheden helder. Deze informatie versterkt je vertrouwen in jouw ‘marktwaarde’ en vormt het kompas voor de vervolgstappen naar nieuw passend werk.

Fase 2: zoekprofiel. Dit is de fase waarin jij je koers bepaalt. Naast de verschillende gesprekken met je coach doe je bijvoorbeeld een beroepentest en ga je met verschillende huiswerkopdrachten aan de slag. Resultaat van deze fase is jouw unieke zoekprofiel. Vervolgens helpt jouw coach je met een zo effectief mogelijke zoekstrategie. Bijvoorbeeld met zichtbaarheid op LinkedIn, netwerkactiviteiten, een sterk CV en een account bij Jobport, een state-of-the-art vacaturebank.

Fase 3: sollicitatiesupport. Voor je de arbeidsmarkt op gaat is het belangrijk goed voorbereid te zijn. In deze fase krijg je van je coach alle praktische hulp die nodig is om effectief te kunnen solliciteren: vacatures vinden, een goede brief schrijven evenals een aansprekend CV die is toegespitst op vacatures, het voorbereiden van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Ofwel alles wat er voor jou nodig is om die passende nieuwe baan te realiseren.

 

Hoe helpt ons outplacement traject?

Wij ervaren dagelijks dat outplacement op veel zaken invloed heeft. Het levert je zoal het volgende op:

 • Je hebt je ontslag verwerkt en je blik op de toekomst gericht
 • Je hebt zicht op je kwaliteiten, je motivatie en je drijfveren
 • Je beweegt je hierdoor met zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt
 • Je hebt een passend en realistisch loopbaandoel voor ogen
 • Je kunt je onderscheidend presenteren op de arbeidsmarkt
 • Je staat weer zelf aan het stuur en voert regie over jouw loopbaan
 • Je energie stroomt want je hebt de jouw passende baan gevonden

Hoe kun je met outplacement in Enschede starten?

Heb je behoefte aan een outplacementtraject in Enschede? Loopbaanpoort staat voor je klaar. We vertellen je graag over onze aanpak tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek.

"Ik kijk heel positief terug op mijn outplacement traject. Samen stap voor stap voorbereiden op een nieuwe werk uitdaging. Handvatten voor een sterk CV, voorbereiden op sollicitatie gesprekken en deze achteraf evalueren vond ik heel leerzaam. Dit hielp mij erg bij het vinden van mijn nieuwe uitdaging".

Harold/Loopbaanpoort Barendrecht

Onze coaches voor outplacement
in de regio Twente

Klik op onderstaande coaches voor meer informatie over de persoon.