Loopbaancoaching in Utrecht

Persoonlijke coaching in werk
Loopbaancoaching in Utrecht

Twijfel je of je nog wel op de goede plek zit? Dan kan het behulpzaam zijn je te heroriënteren met hulp van een loopbaancoach. Bij Loopbaanpoort ben je dan aan het goede adres. Onze loopbaancoaching in Utrecht is eigenlijk een persoonlijk ontwikkelproces waarin je nieuw en diepgaand inzicht opdoet over jezelf in relatie tot werk dat bij je past. Werk waar je plezier in hebt, wat je goed afgaat en waarin jij je kunt ontwikkelen.

 

Als jíj werk wilt maken van je loopbaan bieden wíj je hiervoor persoonlijke en professionele begeleiding. Elk traject is anders daarom nodigen we je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking om helder te maken hoe wij jou kunnen helpen. Onze poort staat voor je open!

Voor wie is loopbaancoaching in Utrecht?

Herken je jezelf hierin? 

 • Hoe maak ik een volgende stap die echt bij mij past?
 • Hoe pak ik het aan als ik voor mezelf wil beginnen?
 • Hoe kan ik doorgroeien uit mijn huidige functie?
 • Hoe functioneer ik effectiever of versterk ik mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe haal ik meer uit mijzelf in mijn functie?
 • Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
 • Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?

Of bijvoorbeeld in dit soort situaties? 

 • Ik merk onvrede bij mijn leidinggevende over mijn functioneren
 • Mijn capaciteiten sluiten niet meer aan op veranderde functie-eisen
 • Mijn talenten worden onvoldoende aangesproken

Er zijn natuurlijk meer voorbeelden. Ook als je een andere specifieke vraag hebt, neem gerust contact op met een van onze loopbaancoaches in Utrecht voor een kosteloze kennismaking. Leg ons je vraagstuk voor dan krijg je direct een 1e indruk hoe wij je kunnen helpen. Onze loopbaancoaching past goed bij zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Hoe start loopbaancoaching in Utrecht?

Is loopbaancoaching in Utrecht precies waar je naar op zoek bent? Al onze coaches zijn Noloc gecertificeerd en beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Lees hier meer over hun achtergrond, aanpak en de locaties waar je ze kunt ontmoeten. Een goede klik met je coach is belangrijk. Bij Loopbaanpoort start een traject daarom altijd met een gratis oriënterend gesprek.

Starten gratis oriënterend gesprek

Hoe werkt loopbaancoaching in Utrecht?​

Bij Loopbaanpoort is loopbaancoaching een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe precies, dat is voor iedereen weer net even anders. Daarom zijn onze trajecten altijd maatwerk.

Aan de hand van het oriëntatie gesprek stelt jouw coach een compleet plan voor. In dit plan vind je de benodigde stappen, de doorlooptijd, de inzet van specifieke (hulp)middelen en het aantal gesprekken. Ga je akkoord met dit voorstel? Dan gaan jullie samen van start.

Samen met je coach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzicht in (soms onbewuste) drijfveren helpt je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling misschien stagneert.

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder krijgen hoe jij het best tot je recht komt in werk. Met hulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen. Met vertrouwen in je toekomst loop je de poort weer uit.

bij loopbaanpoort kan je terecht voor professionele loopbaanbegeleiding.

Wat levert loopbaancoaching in Utrecht op?

✔      Inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren

✔      (her)ontdekken van je talenten, kwaliteiten en valkuilen

✔      Zelfkennis en duidelijkheid over welk werk echt bij je past

✔      Vertrouwen in je keuze(s) en tools om die te realiseren

✔      Motivatie en energie om actief verder te bouwen aan je loopbaan

Onze kernwaarden

 • Persoonlijk:
  Toegankelijk, met aandacht en in verbinding
 • Leiderschap:
  Regie over leven en werk
 • Respect:
  Veiligheid en ruimte om jezelf te zijn
 • Plezier:
  Werken met energie en plezier

"Ik kijk heel positief terug op mijn outplacement traject. Samen stap voor stap voorbereiden op een nieuwe werk uitdaging. Handvatten voor een sterk CV, voorbereiden op sollicitatie gesprekken en deze achteraf evalueren vond ik heel leerzaam. Dit hielp mij erg bij het vinden van mijn nieuwe uitdaging".

Harold/Loopbaanpoort Barendrecht

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een loopbaancoaching traject in Utrecht?

Al onze trajecten doorlopen een helder stappenplan. Tegelijkertijd is loopbaancoaching maatwerk en ziet een loopbaantraject er dus voor iedereen anders uit. In het kennismakingsgesprek formuleren we jouw coachdoelen.

 

Vervolgens ga je aan de slag met zelfanalyse: “wie ben ik”, “wat kan ik”, “wat wil ik” en: waar krijg ik energie van, wat past bij mijn drijfveren en persoonlijke waarden.  We brengen jouw persoonlijk functioneren in kaart met aandacht voor eventuele belemmeringen.

 

De inzichten uit de zelfanalyse leiden tot jouw persoonlijk profiel waarvan uit je met je loopbaancoach onderzoekt welke functies hier het best op aansluiten. Samen formuleer je een plan met concrete acties om je doel te bereiken.

 

Je bent welkom voor een vrijblijvende kennismaking met één van onze loopbaancoaches in Utrecht.

Hoe werkt persoonlijke begeleiding met een loopbaancoach in Utrecht?

Rode draad in de begeleiding zijn de tweewekelijkse individuele gesprekken met je loopbaancoach op een locatie bij jou in de buurt. Onze loopbaancoaches hanteren een persoonlijke aanpak en stellen zich op als sparringpartner en adviseur. Ze luisteren goed en sturen je bij waar nodig.

Hoe lang duurt een loopbaancoachingstraject?

Een loopbaantraject is maatwerk en dus is de doorlooptijd afhankelijk van jouw specifieke loopbaanvraag. Een gemiddeld traject bestaat bij ons meestal uit 6 tot 8 gesprekken met een doorlooptijd van 3 a 4 maanden. Als het je beter uitkomt, kun je de begeleiding ook over een langere periode uitspreiden.

Hoe lang duurt een loopbaangesprek?

Hoe lang een loopbaangesprek duurt is afhankelijk van wat je met jouw loopbaancoach afstemt. Een gesprek duurt gemiddeld 60 minuten tot 90 minuten.

Wat kost Loopbaancoaching in Utrecht?

Bij Loopbaanpoort is elk coachingstraject maatwerk. Zo kunnen wij de best mogelijke resultaten behalen en ben je er zeker van dat je niet, onnodig, te veel betaald. Neem vrijblijvend contact met ons zodat we jou een passend voorstel kunnen doen.

Onze coaches voor loopbaancoaching
in de regio Utrecht

Klik op onderstaande coaches voor meer informatie over de persoon.