Outplacement Breda

Persoonlijke begeleiding bij Loopbaanpoort
Outplacementbureau in Breda

Wanneer je plotseling je baan verliest en behoefte hebt aan professionele begeleiding bij het vinden van een passende nieuwe werkplek ben je bij Loopbaanpoort aan het juiste adres. Onze begeleiding tijdens een outplacementtraject in Breda biedt niet alleen heldere perspectieven, maar ook concrete stappen hoe die te bereiken.

Onze outplacement coaches zijn gecertificeerde experts met meer dan 10+ jaar ervaring in het succesvol begeleiden van mensen naar nieuw werk. Onze aanpak is zowel praktisch als persoonlijk en we stemmen deze af op jouw unieke drijfveren, kwaliteiten en werkervaring. Wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kosteloos kennismakingsgesprek. .

Voor wie is outplacement in Breda?

Herken jij je in deze vragen?

 • Hoe geef ik boosheid en verdriet een plek?
 • Hoe pak ik dat aan, nieuw werk vinden?
 • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
 • Welke functies passen echt bij mijn talenten?
 • Hoe pak ik het aan als ik voor mijzelf wil beginnen?
 • Hoe kan ik mijzelf helder en duidelijk presenteren?
 • Waar vind ik die baan waar ik echt blij van wordt?
 • Hoe kan ik effectief netwerken en solliciteren?

 

Of misschien herken jij jezelf in een van deze situaties:

 • Er is binnen mijn bedrijf een reorganisatie aangekondigd
 • Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik ontslagen wordt
 • Ik merk onvrede bij mijn leidinggevende over mijn functioneren
 • Mijn capaciteiten sluiten niet meer aan bij de functie-eisen
 • Ik wil iets anders maar heb niet echt goed helder wat

Als iets hierboven op jou van toepassing is, is het misschien tijd je op een vervolgstap te oriënteren. Neem gerust contact op en leg ons je situatie voor. Je krijgt dan direct een 1e indruk hoe wij je kunnen helpen.

Starten gratis oriënterend gesprek

Ons outplacementtraject
We starten altijd met een kosteloze kennismaking waar we inzoomen op jouw vragen en wensen. We inventariseren wat er voor jou nodig is om succesvol die nieuwe baan te bemachtigen. Dat is voor iedereen verschillend. Soms is bijvoorbeeld eerst aandacht voor verlies van werk nodig. Misschien wil je je grondig heroriënteren, of misschien is starten met netwerken en solliciteren wel de passende stap. Hoe het ook zij: jouw weg naar nieuw werk is uniek en jouw outplacementtraject wordt daarmee dan ook maatwerk met jouw vaste coach.

Hoe werkt het?
Wij merken dat veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling combineren met praktische stappen zetten goed werkt. Werken aan zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn belangrijke factoren, ook als je snel klaar wilt zijn voor nieuw werk. We staan stil bij wat jou inspireert en energie geeft. Het traject is maatwerk en tegelijkertijd is in ieder traject een bepaalde waardevolle fasering te herkennen die je samen met je coach doorloopt:

Fase 1: persoonlijk profiel. In deze eerste fase worden je talenten, kwaliteiten, persoonlijkheid en vaardigheden helder. Deze informatie versterkt je vertrouwen in jouw ‘marktwaarde’ en vormt het kompas voor de vervolgstappen naar nieuw passend werk.

Fase 2: zoekprofiel. Dit is de fase waarin jij je koers bepaald. Naast de verschillende gesprekken met je coach doe je een beroepentest en ga je met verschillende huiswerkopdrachten aan de slag. Resultaat van deze fase is jouw unieke zoekprofiel. Vervolgens helpt jouw coach je met een zo effectief mogelijke zoekstrategie. Bijvoorbeeld met zichtbaarheid op LinkedIn, netwerkactiviteiten, een sterk CV en een account bij Jobport, een state-of-the-art vacaturebank.

Fase 3: sollicitatiesupport. Voor je de arbeidsmarkt opgaat is het belangrijk goed voorbereid te zijn. In deze fase krijg je van je coach alle praktische hulp nodig om effectief te kunnen solliciteren: vacatures vinden, een goede brief schrijven evenals een aansprekend CV die is toegespitst op vacatures, het voorbereiden van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Oftewel alles wat er voor jou nodig is om die passende nieuwe baan te realiseren.

Outplacement in Breda

Wat brengt jou ons outplacement traject?

Wij ervaren dagelijks dat outplacement op veel zaken invloed heeft. Het levert je zoal het volgende op:

 • Je hebt je ontslag verwerkt en je blik op de toekomst gericht
 • Je hebt zicht op je kwaliteiten, je motivatie en je drijfveren
 • Je beweegt je hierdoor met zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt
 • Je hebt een passend en realistisch loopbaandoel voor ogen
 • Je kunt je onderscheidend presenteren op de arbeidsmarkt
 • Je staat weer zelf aan het stuur en voert regie over jouw loopbaan
 • Je energie stroomt want je hebt de jouw passende baan gevonden

Hoe kun je met outplacement in Breda starten?

Heb je behoefte aan een outplacement traject in Breda? Vanuit Loopbaanpoort staan we voor je klaar. We vertellen je graag over onze aanpak tijdens een kosteloos oriëntatiegesprek.

"Ik kijk heel positief terug op mijn outplacement traject. Samen stap voor stap voorbereiden op een nieuwe werk uitdaging. Handvatten voor een sterk CV, voorbereiden op sollicitatie gesprekken en deze achteraf evalueren vond ik heel leerzaam. Dit hielp mij erg bij het vinden van mijn nieuwe uitdaging".

Harold/Loopbaanpoort Barendrecht

Onze coaches voor outplacement
in de regio Brabant

Klik op onderstaande coaches voor meer informatie over de persoon.