Outplacement Utrecht

Persoonlijke begeleiding bij ontslag
Outplacement in Utrecht

 

Als je je baan kwijt raakt en je kunt wel wat ondersteuning gebruiken bij het vinden van een passende nieuwe werkplek dan ben je bij Loopbaanpoort aan het goede adres. Onze begeleiding bij outplacement in Utrecht biedt vooruitzichten en duidelijkheid over hoe deze te bereiken. Tijdens een maatwerk traject groeit je zelfvertrouwen en je ervaart energie en motivatie doordat er vooral wordt gekeken naar mogelijkheden.

 

Onze outplacement coaches zijn gecertificeerd en hebben hun sporen ruimschoots verdiend in begeleiding naar nieuw werk. Onze aanpak is praktisch en persoonlijk en we sluiten aan op jouw drijfveren, je kwaliteiten en je ervaring. We vertellen je er graag meer over tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Voor wie is outplacement in Utrecht?

Herken jij je in deze vragen?

 • Hoe geef ik boosheid en verdriet een plek?
 • Hoe pak ik dat aan, nieuw werk vinden?
 • Wat zijn mijn talenten en drijfveren?
 • Welke functies passen echt bij mijn talenten?
 • Hoe pak ik het aan als ik voor mijzelf wil beginnen?
 • Hoe kan ik mijzelf helder en duidelijk presenteren?
 • Waar vind ik die baan waar ik echt blij van wordt?
 • Hoe kan ik effectief netwerken en solliciteren?

 

Of misschien herken jij jezelf in een van deze situaties:

 • Er is binnen mijn bedrijf een reorganisatie aangekondigd
 • Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik ontslagen wordt
 • Ik merk onvrede bij mijn leidinggevende over mijn functioneren
 • Mijn capaciteiten sluiten niet meer aan bij de functie-eisen
 • Ik wil iets anders maar heb niet echt goed helder wat

Als iets hierboven op jou van toepassing is, is het misschien tijd je op een vervolgstap te oriënteren. Neem gerust contact op en leg ons je situatie voor. Je krijgt dan direct een 1e indruk hoe wij je kunnen helpen.

Starten gratis oriënterend gesprek

Ons outplacementtraject
We starten altijd met een kosteloze kennismaking waar we inzoomen op jouw vragen en wensen. We inventariseren wat er voor jou nodig is om succesvol die nieuwe baan te bemachtigen. Dat is voor iedereen verschillend. Soms is bijvoorbeeld eerst aandacht voor verlies van werk nodig. Misschien wil je je grondig heroriënteren, of misschien is starten met netwerken en solliciteren wel de passende stap. Hoe het ook zij: jouw weg naar nieuw werk is uniek en jouw outplacementtraject wordt daarmee dan ook maatwerk met jouw vaste coach.

Hoe werkt het?
Wij merken dat veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling combineren met praktische stappen zetten goed werkt. Werken aan zelfvertrouwen en zelfreflectie zijn belangrijke factoren, ook als je snel klaar wilt zijn voor nieuw werk. We staan stil bij wat jou inspireert en energie geeft. Het traject is maatwerk en tegelijkertijd is in ieder traject een bepaalde waardevolle fasering te herkennen die je samen met je coach doorloopt:

Fase 1: persoonlijk profiel. In deze eerste fase worden je talenten, kwaliteiten, persoonlijkheid en vaardigheden helder. Deze informatie versterkt je vertrouwen in jouw ‘marktwaarde’ en vormt het kompas voor de vervolgstappen naar nieuw passend werk.

Fase 2: zoekprofiel. Dit is de fase waarin jij je koers bepaald. Naast de verschillende gesprekken met je coach doe je een beroepentest en ga je met verschillende huiswerkopdrachten aan de slag. Resultaat van deze fase is jouw unieke zoekprofiel. Vervolgens helpt jouw coach je met een zo effectief mogelijke zoekstrategie. Bijvoorbeeld met zichtbaarheid op LinkedIn, netwerkactiviteiten, een sterk CV en een account bij Jobport, een state-of-the-art vacaturebank.

Fase 3: sollicitatiesupport. Voor je de arbeidsmarkt opgaat is het belangrijk goed voorbereid te zijn. In deze fase krijg je van je coach alle praktische hulp nodig om effectief te kunnen solliciteren: vacatures vinden, een goede brief schrijven evenals een aansprekend CV die is toegespitst op vacatures, het voorbereiden van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Oftewel alles wat er voor jou nodig is om die passende nieuwe baan te realiseren.

Voor een outplacementtraject zit je bij loopbaanpoort goed!

Wat brengt jou ons outplacement traject?

Wij ervaren dagelijks dat outplacement op veel zaken invloed heeft. Het levert je zoal het volgende op:

 • Je hebt je ontslag verwerkt en je blik op de toekomst gericht
 • Je hebt zicht op je kwaliteiten, je motivatie en je drijfveren
 • Je beweegt je hierdoor met zelfvertrouwen op de arbeidsmarkt
 • Je hebt een passend en realistisch loopbaandoel voor ogen
 • Je kunt je onderscheidend presenteren op de arbeidsmarkt
 • Je staat weer zelf aan het stuur en voert regie over jouw loopbaan
 • Je energie stroomt want je hebt de jouw passende baan gevonden

Hoe kun je met outplacement in Utrecht starten?

Heb je behoefte aan een outplacement traject in Utrecht? Vanuit Loopbaanpoort staan we graag voor je klaar.

Maak via onze website direct een afspraak voor een kosteloos oriëntatiegesprek.

Onze coaches voor outplacement
in de regio Utrecht

Klik op onderstaande coaches voor meer informatie over de persoon.