Loopbaancoaching in Alphen ad Rijn

Persoonlijke begeleiding bij loopbaanvragen
Loopbaancoaching in Alphen ad Rijn

Welke baan past er nu echt goed bij mij? Wat geeft mij de meeste energie en werkplezier? Confucius zei het al: “geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Persoonlijke begeleiding bij het oplossen van loopbaanvragen, dat is onze specialiteit. Je kunt loopbaancoaching zien als een persoonlijk ontwikkelingstraject. Het brengt je nieuwe en diepgaande inzichten over jezelf in relatie tot je werk. Als je serieus met jouw loopbaan aan de slag wilt, onze poort staat voor je open. Je kunt vaak al direct starten.

Voor wie is loopbaancoaching in Alphen ad Rijn?

Herken je jezelf hierin? 

 • Hoe maak ik een volgende stap die echt bij mij past?
 • Hoe pak ik het aan als ik voor mezelf wil beginnen?
 • Hoe kan ik doorgroeien uit mijn huidige functie?
 • Hoe functioneer ik effectiever of versterk ik mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe haal ik meer uit mijzelf in mijn functie?
 • Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
 • Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en privé?

Of bijvoorbeeld in dit soort situaties? 

 • Ik merk onvrede bij mijn leidinggevende over mijn functioneren
 • Mijn capaciteiten sluiten niet meer aan op veranderde functie-eisen
 • Mijn talenten worden onvoldoende aangesproken

Er zijn natuurlijk meer voorbeelden. Ook als je een andere specifieke vraag hebt, neem gerust contact op met een van onze loopbaancoaches in Alphen ad Rijn voor een kosteloze kennismaking. Leg ons je vraagstuk voor dan krijg je direct een 1e indruk hoe wij je kunnen helpen. Onze loopbaancoaching past goed bij zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling.

Hoe start loopbaancoaching in Alphen ad Rijn?

Is loopbaancoaching in Alphen ad Rijn precies waar je naar op zoek bent? Al onze coaches zijn Noloc gecertificeerd en beschikken over meer dan 10 jaar ervaring. Lees hier meer over hun achtergrond, aanpak en de locaties waar je ze kunt ontmoeten. Een goede klik met je coach is belangrijk. Bij Loopbaanpoort start een traject daarom altijd met een gratis oriënterend gesprek.

Starten gratis oriënterend gesprek

Hoe werkt loopbaancoaching in Alphen ad Rijn?​

Bij Loopbaanpoort is loopbaancoaching een proces van reflecteren, inzichten opdoen en perspectief opbouwen. Hoe precies, dat is voor iedereen weer net even anders. Daarom zijn onze trajecten altijd maatwerk.

Aan de hand van het oriëntatie gesprek stelt jouw coach een compleet plan voor. In dit plan vind je de benodigde stappen, de doorlooptijd, de inzet van specifieke (hulp)middelen en het aantal gesprekken. Ga je akkoord met dit voorstel? Dan gaan jullie samen van start.

Samen met je coach breng je jouw persoonlijkheid, talenten en competenties in kaart. Dit helpt ook eventuele knelpunten in jouw functioneren beter te begrijpen. Dat kan met een test, maar bijvoorbeeld ook aan de hand van een biografische opdracht. Inzicht in (soms onbewuste) drijfveren helpt je ontdekken waar je echt energie van krijgt, maar ook waardoor je ontwikkeling misschien stagneert.

De inzichten uit dit zelfonderzoek helpen je helder krijgen hoe jij het best tot je recht komt in werk. Met hulp van je coach formuleer je jouw doelstelling en maak je een plan om dat doel te realiseren. Aan het einde van het traject heb je jouw koers helder voor ogen. Met vertrouwen in je toekomst loop je de poort weer uit.

bij loopbaanpoort kan je terecht voor professionele loopbaanbegeleiding.

Wat levert loopbaancoaching in Alphen ad Rijn op?

✔      Inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren

✔      (her)ontdekken van je talenten, kwaliteiten en valkuilen

✔      Zelfkennis en duidelijkheid over welk werk echt bij je past

✔      Vertrouwen in je keuze(s) en tools om die te realiseren

✔      Motivatie en energie om actief verder te bouwen aan je loopbaan

Onze kernwaarden

 • Persoonlijk:
  Toegankelijk, met aandacht en in verbinding
 • Leiderschap:
  Regie over leven en werk
 • Respect:
  Veiligheid en ruimte om jezelf te zijn
 • Plezier:
  Werken met energie en plezier

“Ik vond het fijn dat de coaching heel praktijkgericht was, waardoor ik voldoende concrete handvatten kreeg om mee aan de slag te gaan en daardoor snel stappen kon zetten. Ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en heb de energie om mij op werkgebied op een nieuwe uitdaging te gaan richten.”

Marieke/Loopbaanpoort Rotterdam